LCP in't kort

Ontstaan uit enthousiasme, een korte geschiedenis van LCP…

Basketballvereniging Lake City Players is in 1976 door een stel enthousiaste Uitgeesters opgericht die vonden dat er in het groeiende Uitgeest meer gebas-ketballd moest worden. Daarom namen ze het sportieve heft in eigen handen en richtten een ‘eigen’ basketballvereniging op: Lake City Players.

Wie goed kijkt naar het logo van LCP ziet twee dingen:
In de eerste plaats een vrolijke, flexibele en dynamische basketballspeler, die als een weerlicht over het veld scheert.
Maar in de tweede plaats zal de oplettende kaartlezer toch vooral het Uitgeester meer ontdekken in het logo van LCP!

LCP: Niet te groot, niet anoniem

Als LCP willen we iedereen in Uitgeest en omgeving die daar zin in heeft gelegenheid geven om op regelmatige basis te basketballen. Dat kan zijn één of twee keer trainen per week, of in aanvulling daarop, ook meespelen in de regionale competitie die de Nederlandse Basketballbond organiseert.

We zijn een relatief kleine vereniging met bijna 80 leden, vanwie er ongeveer 3/4 competitie spelen.

Omdat we niet zo groot zijn kent bijna iedereen iedereen, maar zijn we ook niet in alle leeftijds-categorieën (12 jaar en jonger, 13-14 jr, 15-16 jr, 17-18 jr, 19-20 jr, 21-22 jr en Senior) vertegenwoordigd.

In de twee jongste leeftijdscategorieën spelen meisjes en jongens altijd in de mixteams X12 en X14

Trainen of ook wedstrijdspelen?

De Nederlandse BasketballBond Rayon Noord-Holland), zie ook NBB-NH) organiseert competities in leeftijdscategorieën van uiteenlopende sterktes. Er zijn uit- en thuiswedstrijden tegen teams uit bijvoorbeeld Beverwijk, Castricum, Heerhugowaard, Haarlem, Akersloot, Alkmaar, Amsterdam, Hoofddorp of Hillegom.
Maar als je het te druk hebt, of je wilt op je gemak af en toe een leuke sport bedrijven, dan train je alleen mee op de trainingsavonden.