Visie

Recreatief maar niet vrijblijvend

LCP’ers van nu zijn de burgers van straks. Daarom vinden we het belangrijk om onze leden positief, sportief en respectvol te betrekken bij het reilen en zeilen van onze vereniging.

Daarbij staat niet het resultaat voorop, maar om de manier waaróp. Om resultaat te bereiken, als individu, als team en als vereniging, is enige discipline noodzakelijk. Voor ons is basketball daarvoor het voertuig. En omdat we een relatief kleine club zijn, is zo hoog mogelijk spelen op rayonniveau onze ambitie.

Kortom, basketballen bij LCP is recreatief maar niet vrijblijvend.

Motion Offense: het nieuwe trainen!

Zoals voor elke sportvereniging zijn ook voor ons de trainers de kurk waarop we drijven. Daarom heeft onze Technische Commissie vorig seizoen ‘Motion Offense’ als voorkeurspeelwijze geïntroduceerd, wat o.a. aan onze trainers meer houvast en richting geeft. En wat heeft geleid tot het kampioenschap van onze H2!

Bovendien is de Technische Commissie gestart met een structurele begeleiding van onze trainers. De TC kijkt daarbij naar meer dan alleen de balvaardigheid. Ook Sportiviteit en Respect, didactiek en de kunst van het samenwerken en gestructureerd verbeteren komen aan bod